Geni-Fredrik vinner Robotkampen

Resultat från Robotkampen
1 april, 2017

Sex tävlingssugna lag medverkade i Framtidsmuseets legorobottävling ROBOTKAMPEN lördagen den 1 april. Lagen bestod av deltagare i olika åldrar, från 12 år till 63 år. Årets uppdrag, som var hemligt fram till tävlingsdagen, var att konstruera och programmera en terränggående robot som skulle ta sig genom en hinderbana. Vinnare av Robotkampen 2017 blev laget Forever alone med Fredrik och Erik Löfgren från Sifferbo, Gagnef.

Planeterna under 2017

Nu kan du hitta information om när och var planeterna syns på stjärnhimlen under 2017. Klicka på Aktuellt på stjärnhimlen för att komma dit. Där får du även tips om appar som kan underlätta ditt planetskådande.

FIRST LEGO League 2016

Efter en intensiv och spännande tävlingsdag på Cozmoz stod det klart att laget Team B.E.R.T. från Västra skolan i Falun blev Championvinnare genom att vara bäst totalt. Laget vann både teknikpriset och marknadsföringspriset och var dessutom nominerade till samarbetspriset. I robottävlingen hade Team B.E.R.T. det högsta poängresultatet i en enskild match i en av de inledande rundorna och kvalificerade sig vidare till både kvartsfinal och semifinal. I semifinalen missade de några robotuppdrag vilket gjorde att de inte gick vidare till robotfinalen, men de hade så höga resultat i tävlingens alla olika kategorier vilket gjorde att de vann Championspriset. Nu väntar en resa till den Skandinaviska FIRST LEGO League finalen i Bodö, Norge, den 3 december där de kommer att möta vinnarna från 47 andra turneringar i Skandinavien.

Eldorado - en laddad bilupplevelse

Kör elbil, lär dig om förnybar energi och om trafikmärken!
10 juni–20 augusti 2017 (stängt midsommarafton och midsommardagen)

Under sommarlovet kan barn 6-12 år köra elbilar på bana i parken utanför Framtidsmuseet. Barnen får veta mer om förnybar energi, vägmärken och testa att köra elbilar i en spännande miljö. Här får de ha roligt tillsammans, lära sig hur man beter sig i trafiken och ta ett miljökörkort.

MUSEIENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 90 kr

PLANETARIEENTRÉ