Eldorado - en laddad bilupplevelse

Kör elbil, lär dig om förnybar energi och om trafikmärken!
10 juni–20 augusti 2017 (stängt midsommarafton och midsommardagen)

Barn 115 cm och längre kan under sommarlovet köra elbil i elbilsparken Eldorado utanför Framtidsmuseet. För att få köra bilarna ska de ta "körkort", viket innebär att de får lära sig om förnybar energi och om trafikregler. Värdefulla kunskaper för framtiden! När de fått "körkortet" kan de ge sig ut på en rolig bilupplevelse i en spännande trafikmiljö.

Biljetterna köps i Framtidsmuseets reception och kostar 60 kr per pass.
Kombibiljett Eldorado & Framtidsmuseet: 100 kr
OBS! Begänsat antal bilar!

Eldorado är en rolig aktivitet för barn, men pekar samtidigt på den omställning vi står inför. Det är ett faktum att vi måste hitta lösningar på våra transporter, så att vi minskar vår klimatpåverkan. Viktigt idag och viktigt för våra barns framtid!

På regeringens hemsida kan vi läsa följande:
Fossilfria transporter och resor:
Regeringens arbete för att minska transporternas klimatpåverkan
Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att nå dit krävs att alla aktörer i samhället arbetar aktivt med att minska utsläppen. Genom att ta ansvar för vår klimatpåverkan på hemmaplan visar vi ledarskap för världens länder. Den gröna omställningen skapar också nya jobb. Därför satsar regeringen på förnybar energi, fossilfria resor och investeringsstöd för minskade utsläpp.

En omställning av transportsektorn för att bryta fossilberoendet och minska utsläppen är såväl nödvändig som möjlig. Det förutsätter ett samhälle där vi använder transporter på ett smartare sätt. En tillräcklig förändring kan bara åstadkommas genom ett mer transporteffektivt samhälle i kombination med mer resurseffektiva fordon och övergång till förnybara energislag samt elektrifiering.

Hur kan vi nå fossilfria transporter och resor? För att nå en fossilfri fordonsflotta behöver flera saker göras.
• Samhället måste använda transporter smartare, inklusive en överflyttning av gods från väg till järnväg och sjöfart.
• Fossila bränslen måste bytas ut mot hållbara bränslen, så som biodrivmedel.
• Transportsektorn behöver elektrifieras i högre grad.

MUSEIENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 90 kr

PLANETARIEENTRÉ